Plutonium Comics

Plutonium.Comics.12-coverDet första numret kom ut 1992. Fram till 1997 gavs det ut totalt åtta nummer. 2011 tog Per åter upp utgivningen och arbetet med återkomstnumret, nr 9 inleddes. 2012 avbröts arbetet när Per drabbades av en massiv hjärnblödning och med en hårsmån när överlevde. 2012 kom till slut nr 9 ut efter flera omständiga farthinder längs vägen.

Sedan dess har tidningen vuxit i både format, sidantal och medverkande. Nummer 12 var på över 250 sidor med bidrag från 54 olika serieskapare från 7 olika länder.

På medverkandelistan kan du hitta några av de allra störta namnen och kända tecknarna uppblandat med nybörjare. Tanken är att hitta en så stor mix av serier som möjligt. Inga stilar, genrer eller inriktningar är för avlägsna. Alla slåss på samma villkor och det enda vi kollar på är själva serien. Kvinna som man, straight eller gay och allt däremellan, vit, svart, katolik eller muslim. Inget av det där spelar någon roll. Har du en historia att berätta och väljer att göra det i serieform kanske Plutonium är platsen för just dig? Inga ämnen är för tabu ingens tankar, känslor eller åsikter för obekväma.

Arbetet med Plutonium Comics 13 har precis inletts och känner du att det här är något för dig så tveka inte att höra av dig. Kolla gärna på Bidrag -sidan för teknisk data. Du når oss annars på mailto:info@plutoniumcomics.se

Med Varma Seriehälsningar,

Per