Bidrag / Submissions

Plutonium_comics_logoIf you want this information in English please send an email to:
info@plutoniumcomics.se

Deadline för Plutonium Comics är 2016-07-01 (Eller efter annan gemensam överenskommelse).

Teknisk info:
155×230
5mm Utfall
Svart vitt och/eller gråskalor
(Om du använder gråskalor tänk på att det inte går att återge alla procentantalen. mellan 0% och 30% ser man ingen skillnad alls. Försök hålla dig mellan 30-70%)
300-600 DPI (helst så högt som möjligt)
Okomprimerad .TIF eller .pdf som förpackas med .rar eller .zip
Skicka via http://wetransfer.com eller http://sprend.com till submission@plutoniumcomics.se

Det här är ett hobbyprojekt som i bästa fall är ett 0-summespel men det utgår 1 medverkandeexemplar. Tidningen har ett ordentligt ISBN -nummer vilket gör att du kan söka IR-ersättning (BUS). Hur de räknar ut hur mycket pengar får du fråga dom om. Jag vet inte hur formeln ser ut. (klicka loggan för att komma till sidan där du rapporterar).bus-ir-logo

Du äger alla rättigheter till ditt material och givetvis får du sälja vidare och publicera precis var och när du själv vill. Om du skulle publicera ditt bidrag under samma tidsperiod vill jag gärna veta det dock. Var hellre öppen med hur du tänkt köra din serie. Ingenting är  omöjligt. Det går säkert att komma överens om något som fungerar för alla inblandade parter.

Har Plutonium Comics något tema? Nej, det har den aldrig haft och kommer aldrig att ha.
Även om jag aldrig refuserar bidrag om innehållet skulle vara stötande så finns det ändå någon typ av gränser och anständighetskrav men det handlar anbart om vad lagen tillåter.

Vi ser med stor glädje fram emot att få läsa din serie.
Med Varma Seriehälsningar,
Per Myrhill